logo gumabelt
logo farbo
proizvodi
guma belt

Sportski podovi

(Gym flooring solutions)

Naše gumene ploče predstavljaju trajno rešenje za vaše teretane i fitnes centre, proizvedeni od SBR i EPDM finih gumenih granulata u kombinaciji sa poliuretanskim vezivom.

Karakteristike:
- otporni na klizanje i habanje
- suzbijaju buku i vibracije (prilikom pada tega)
- imaju svojstvo dobrog zvučnog izolatora
- laki za postavljanje i održavanje

U ponudi imamo podloge sa ravnim ivicama (kvadrat) i puzzle.

Dimenzije:
1000 x 1000 x 10mm
1000 x 1000 x 15mm
1000 x 1000 x 20mm

GUMENI SPORTSKI PODOVI - BITAN ELEMENT SVAKE TERETANE I FITNESS CENTRA

Ukoliko planirate da otvorite teretanu ili fitness centar, pred vama je zanimljiv proces opremanja i adaptacije prostora za vežbanje. Pored kupovine svih bitnih sprava i mašina neophodnih za vežbanje ukoliko je teretana u pitanju, ili kupovine pomoćnih rekvizita ukoliko je neki drugi vid treniranja, jedna od najbitnijih stavki o kojoj morate razmišljati svakako su sportski podovi.

Pri kupovini podova vlasnici teretana se obično vode cenama i samom vizualnom izgledu, kako bi se najbolje vizualno uklopio sa enterijerom. Ovo je pogrešan stav, cena i vizualni izgled su sekuntarni faktori u ovom slučaju, a pre svega trebate razmišljati o kvalitetu podloge koja će vas se višestruko isplatiti na duže staze.

Na našem tržištu postoje razne opcije i modeli podnih obloga koje su lošijeg kvaliteta i jeftinije su. Savetujemo da na tome ne štedite i da svojim članovima pružite najbolje uslove, a time ćete čuvati i pod i opremu a vaši klijenti imaće bolje uslove i smanjićete mogućnost povreda.

U nastavku teksta pružićemo vam sve bitne infromacije koje trebate znati pre kupovine gumenih sportskih podova.

PREDNOSTI GUMENIH SPORTSKIH PODOVA

Gumeni podovi se najčešće koriste u prostorijama u kojima se trenira. Prednosti gumenih podloga su višestruke, navešćemo neke od njih.

U teretanama i prostorijama za bodybuilding trening gde se koriste velike sprave, mašine i tegovi za trening gumene podloge sprečavaju habanje i pucanje podova prilikom pada tega ili udaranje sprava prilikom vežbanja. Sportski podovi sprečavaju škripanje pri vežbanju na spravama, a takođe su i dobri izolatori pa pri padu tega ili skakanju neće se čuti velika buka.

Poznato je da se prilikom vežbanja sa velikim tegovima bacaju na pod sa određenih visina, a još jedna velika prednost sporstkih podova jeste da štite tegove prilikom pada i produžavaju im vek trajanja. Mnogi kažu da na dobrim podlogama i prosečne sprave izgledaju dobro.

Kada su u pitanju sportske sale i prostorije u kojima se održavaju aktivnija sportska vežbanja poput aerobika, zumbe, crosfita i drugih aktivnosti koje podrazumevaju trčanje i skakanje, gumeni sportski podovi sprečavaju povrede tako što ne klizaju i smanjuju absorpciju udaraca prilikom trčanja i skakanja.

Takođe, gumene podloge možete koristiti u prostorijama u kojima se održavaju školice sporta za decu, bilo da su na otvorenom ili zatvorenom, jer manjuju obiljnije povrede dece.

KAKO SE POSTAVLJAJU SPORTSKI PODOVI?

Gumeni sporski podovi se mogu pronaći u različitim oblicima kao ploče uglavnom 60x60cm ili 1x1m a mogu imati ravne ivice ili kao puzzle za spajanje, možete pronaći u rolnama ili kao prostirke. Kod nas u ponudi imate ploče dimenzija 1m x 1m, i mogućnost izbora sa ravnim ivicama ili kao puzzle.

Sportske podloge se jako jednostavno postavljaju, a vrlo lako se održavaju i čiste. Ploče se polažu preko čvrste i potpuno ravne podloge od cementnog estriha ili gipsanog estriha po istom postupku koji se primenjuje za sve ostale elastične podne obloge, potpunim lepljenjem odgovarajućim lepkom za gumu.

U zavisnosti od vrste aktinovsti, prostorije i vaših zelja i zamisli, podloge možete postaviti samo u predelima gde su nužno neophodne ali možete ih postaviti i preko cele podne površine.

KARAKTERISTIKE GUMENIH SPORTSKIH PODLOGA

Gumene podloge proizvodimo od SBR i EPDM gumenih granulata, koji se prave od reciklirane gume iz koje su odstranjena toksična svojstva gume, u kombinaciji sa poliuretanskim vezivom. Kombinacija ova dva sastojka stvara materijal koji je vrlo izdržljiv i otporan na vatru i žar cigareta, na razne hemikalijie koje se koriste za čišćenje, vodootporan je i otporan na sve vremenske prilike tako da se može koristiti i za spoljnu i unutrašnju namenu.

Sportski podovi od gume su veoma udobni za hodanje, trčanje i skakanje, a pritom su i antistatične. To znači da će u fitnes centrima koji imaju kardio-program, tj. trening baziran na kondicionim spravama poput sobnog bicikla, stepera i trake za trčanje, sav statički elektricitet koji se nakuplja tokom njihovog rada sprovesti u podlogu.

Kao što smo već napomenuli, u našoj ponudi imate podloge u obliku ploča dimenzija 1000x1000mm i možete birati da li želite sa ravnim ivicama ili kao puzzle. Takođe, imate mogućnost da birate između 3 različite debljite, u zavisnosti od vaših potreba, od 10mm - 15mm - 20mm.

ODRŽAVANJE SPORTSKIH PODLOGA

Održavanje svih elastičnih podnih obloga je jednostavno, isto tako i održavanje gumenih sportskih podova koje mi proizvodimo. Čišćenje se može vršiti ručno i mašinski upotrebom vode i standardnih deterdženata za brisanje podova.

Ukoliko želite da olakšate proces održavanja, da dodatno zaštite podloge od manjih mehaničkih oštećenja, nakon postavljanja podnih obloga potrebno je naneti zaštitni premaz na bazi voska.

CENA GUMENIH SPORTSKIH PLOČA

Kada su se podloge pojavile na tržištu cene su bile visoke, nije mogao svaki vlasnik teretane/fiteness centra da ih priušti i uglavnom se ulagalo više u sprave nego u podloge. Danas je situacija drugačija, veće je tržište i cene su sada dosta prihvatljivije, tako da ih možemo videti u svakoj teretani ili fintess centru jer su postale neizostavan element svakog trening centra.

Ukoliko vas interesuju cene naših gumenih ploča, možete nam poslati zahtev sa površinom koju želite obložiti, i bitno je naglasiti koju debljinu ploča želite (10-15-20mm) jer se cene razlikuju u zavisnosti od debljine.

Takođe, možete nas pozvati za sva dodatna pitanja, naše stručno osoblje će vam izaći u susret za sva pitanja.

 

adresa

+381 21 510 170
+381 21 510 180

adresa

office@gumabelt-tt.rs

adresa

Sajlovo XXV bb, Novi Sad 21141

logo

logo

PIB 109867295
Matični broj 21257354

adresa

+381 21 510 170
+381 21 510 180

adresa

office@gumabelt-tt.rs

adresa

Veselina Masleše 82, Novi Sad, Srbija

logo

PIB 109867295
Matični broj 21257354

facebook mail instagram excellent

excellent

Copyright © GUMABELT